Stichting Met Andere Woorden 

Ontmoet MAW. Een stichting die zich inzet voor het verspreiden van taalkunst. MAW is opgericht in september 2017 door vier vrouwen namelijk: Iris Lam, Ushani Kuranadasa, Saar Kramer en Fleur Driessen. 

Stichting Met Andere Woorden biedt ruimte aan de andere woorden (in Den Haag) die gesproken mogen, moeten en willen worden. Bestaande namen en namen die willen bestaan krijgen een kans om te schrijven, delen en spreken.  

 

Met Andere Woorden organiseert ‘OpenDicht’ avonden. Dit zijn avonden waarin jong en oud, ervaren of onervaren de taalkunst kunnen delen. Liedjes, gedichten, verhalen, dagboeken, boodschappenlijstjes, alles kan de revue passeren tijdens deze laagdrempelige sessies. Tijdens de evenementen met avondvullend programma kunnen bezoekers nieuwe en gevestigde talenten op het gebied van taalkunst aanschouwen.  

 

Ook op events/festivals verschijnt Met Andere Woorden met haar Poëtipi concept. Waar medicijnen mannen en vrouwen met hun typemachines klaar staan om poëzie te schrijven over de geheimen en hartlucht-sessies van de genodigden van het event. De gedichten worden anoniem gedeeld zodat iedereen verlicht de tipi tent weer uit kan lopen.   

 

Tot slot geven de voorzitters van MAW workshops aan het voortgezet onderwijs waarin de leerlingen op zoek gaan naar de andere woorden die ze in zich dragen.   Met Andere Woorden, met anderen worden.

Opendicht

poëtipi


Met andere woorden workshops

Met andere woorden minifestival